Generationsskifte er tabu

21.08.2014

Generationsskifte er ikke bare cool business. Det handler også om følelser. Når den ejer eller direktør, som igennem flere årtier har arbejdet hårdt for sin virksomheds succes, skal til at sadle om, kan det være meget tabubelagt. Ikke for omgivelserne men for ejeren.

Generationsskifte er en alvorlig proces, og det er rigtig vigtigt, at overvejelserne sættes i gang i god tid, inden beslutningen skal realiseres.

Ingen kender dagen i morgen, og alt for ofte sker der uforudsete hændelser, som kaster en virksomhed ud i et generationsskifte, som ikke er ordentligt forberedt. Sørg for at forberede dig i god tid – det betaler sig på både det personligt og økonomiske plan.

Det hele handler om omstruktureringer – både de følelsesmæssige og de virksomhedsrettede. Hvis man overvejer et generationsskifte, bør man overveje mange forskellige muligheder. For bedst muligt at få mulighederne frem i lyset, kan det være en god idé at sætte ord på nedenstående:

  • Hvornår ønsker jeg at trække mig ?
  • Hvem kunne jeg overveje at sælge til?
  • Har jeg en familieejet virksomhed? Er det da vigtigt for mig, at familien bevarer sit ejerskab?
  • Hvilken pris er jeg tilfreds med?
  • Hvor kan jeg evt. indgå kompromisser?
  • Hvilke økonomiske rammer skal håndteres?
  • Skal virksomheden fortsætte i samme ånd?
  • Er det vigtigt for mig, at medarbejderne sikres deres arbejdsplads?
  • Er min virksomhed salgsmoden? Er balancen slanket, har vi styr på sortiment og kunder, er vores aftaler registreret, er vores lønaftaler og andet helt ajourført? Med andre ord; er min virksomhed tilpas præsentabel for en eventuel køber?

Der er mange flere spørgsmål at stille sig selv og sin virksomhed, før den gode og vellykkede plan for generationsskiftet kan beskrives. Bare fordi planen er beskrevet, betyder det ikke nødvendigvis, at der ikke kan foretages ændringer efterfølgende. Planen er styringsværktøjet, som sikrer de bedst mulige resultater for fremtiden,

Når alle overvejelser er foretaget, og det ligger klart, hvorledes virksomheden kan videreføres og af hvem, er det vigtigt at etablere den økonomiske og personlige plan, der er mest fordelagtig.

Der er rigtig mange spørgsmål, som man bør få besvaret og rigtig mange muligheder, som bør udnyttes bedst muligt. Skatteudgifter kan ofte undgås, hvis man er forudseende og planlægger sin exit i tide.

TimeGruppen har stor erfaring med en sådan plan og kan desuden skabe klarhed over de skattemæssige muligheder og konsekvenser i forbindelse med generationsskiftet.

TimeGruppens revisorer og skatteeksperter kan hjælpe dig, så du og din virksomhed opnår de bedst mulige personlige og økonomiske betingelser og samtidig give alle parter den bedst mulige ro i maven, så tiden efter generationsskiftet bliver god for både køber og sælger.

Kontakt registreret revisor og skatterådgiver Thorbjørn Helmo Madsen på telefonnummer 38 32 06 33 eller e-mail thm@time.dk, og hør mere om vores rådgivning.